JD iDEAL Gateway heet nu RO Payments en is verhuisd. Wij zijn nu te vinden op https://rolandd.com

Nieuws

Tijd voor verandering

Historie

JD iDEAL heeft zich de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een betrouwbaar en stabiel pakket voor het verwerken van online betalingen binnen Joomla. Ooit begonnen met alleen ondersteuning voor iDEAL want veel meer was er niet, is het nu uitgebreid naar een pakket met ondersteuning voor vele betaalproviders, betaalmethodes en Joomla extensies.

iDEAL is vandaag de dag nog steeds uitermate populair maar lang niet de enige betaalmethode. De markt is veel internationaler geworden, dat zien we ook terug in de vraag naar andere betaalmethodes zoals credit-cards, Bancontact en andere buitenlandse betaalmethodes.

Verhuizen

De naam JD iDEAL Gateway dekt dan ook niet meer de lading en zal dan ook van naam veranderen naar RO Payments. Hiermee gaan we internationaal de markt op want de Nederlandse markt is te klein om JD iDEAL Gateway verder te ontwikkelen.

Naast JD iDEAL Gateway ontwikkelen wij ook de CSVI Pro en RCP User Manager extensies. Samen met JD iDEAL Gateway zullen al deze extensies samen gebracht worden op de nieuwe site. Er is dan één site waar al onze extensies te verkrijgen zijn en ook de documentatie en support te vinden is.

Account

De bestaande accounts en abonnementen zullen worden overgezet naar de nieuwe site, er kan dan op de nieuwe site straks worden ingelogd met het JD iDEAL Gateway account. Indien er ook een account op hetzelfde e-mailadres bestaat op de CSVI Pro site, dan kan er met dat account worden ingelogd.

Het forum zal niet worden overgenomen omdat de nieuwe site alleen Engelstalig zal zijn. De documentatie wordt opnieuw geschreven in het Engels maar voor dit allemaal is omgezet zal deze site ook gewoon beschikbaar blijven om te raadplegen.

Download ID

Vanwege de omschakeling is het niet mogelijk om de bestaande download IDs te behouden. Op de nieuwe site zal in het account het nieuwe download ID te vinden zijn, deze kan dan gebruikt worden om de toekomstige updates te installeren mits het account actief is.

Verhuisdatum

Op 1 augustus zal de site omgezet worden en alles beschikbaar zijn op de nieuwe site https://rolandd.com, deze site zal dan voorlopig alleen lezen worden.

Problemen?

Mochten er problemen zijn, neem dan even contact met ons op via support@rolandd.com.

JD iDEAL Gateway 4.16.0 beschikbaar

Dit is een kleine update met wat toevoegingen die we jullie niet wilde onthouden.

 

Mollie

Het was groot nieuws onlangs, Apple Pay is beschikbaar in Nederland via ING. Ook Mollie ondersteund Apple Pay en nu kan deze ook via JD iDEAL Gateway gebruikt worden. Ook de Poolse betaalmethode Przelewy24, heel populair in Polen, is beschikbaar via Mollie en wordt nu ondersteund.

 

RSForms!Pro

Er is een betere check toegevoegd om te controleren of er JD iDEAL Gateway velden in een formulier aanwezig zijn. Dit is gedaan om een betere samenwerking te hebben met het Payment Package Pro plugin van RSJoomla.

Het is in RSForms!Pro mogelijk om via menu items een overzicht te tonen van inzendingen, dit kan met het gewone inzendingen overzicht of via het directory overzicht. In deze overzichten was het eerst niet mogelijk om ook de betaalstatus te tonen. dit is nu wel mogelijk. Indien er in een formulier JD iDEAL velden aanwezig zijn zal het veld _STATUS met de betaalstatus worden toegevoegd aan het overzicht.

 

Aanpassingen

Hierbij de complete lijst van aanpassingen

 • Test modus in Sisow
 • Betaalstatus in inzendinglijst in RSForms!Pro in front-end
 • Betaalstatus in directory overzicht in RSForms!Pro in front-end
 • Betaalmethode Przelewy24 toegevoegd aan Mollie
 • Betaalmethode ApplePay toegevoegd aan Mollie
 • Betere check of er JD iDEAL velden in het RSForms!Pro formulier gebruikt worden

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.

JD iDEAL Gateway 4.15.0 beschikbaar

We zijn inmiddels een maand verder sinds de vorige versie en er zijn toch wel wat aanpassingen die handig zijn om te hebben, vandaar dat we nu JD iDEAL Gateway versie 4.15.0 uitbrengen.

 

Sisow

Deze versie bevat veel aanpassingen met betrekking tot Sisow. Zo zijn de betaalmethodes KBC, CBC en iDEAL QR toegevoegd. Bankoverschrijvingen vanuit RSForms!Pro in combinatie met Sisow zijn nu mogelijk. Tevens kan de geldigheid van de overschrijving opgegeven worden en of er een betaallink in de e-mail naar de klant moet zitten.

Verder is de wachttijd optie toegevoegd zodat klanten indien mogelijk direct worden doorgestuurd. Verder is het nu mogelijk om aan te geven of de bankkeuze bij iDEAL op de website worden getoond of bij Sisow.

Als laatste is er nog een aanpassing gedaan om annuleringen goed af te handelen.

 

RSForm!Pro

In een formulier is het mogelijk om aan te geven of de CSS geladen moet worden of niet. Vanaf nu volgt JD iDEAL Gateway deze instelling ook. Indien CSS niet geladen moet worden, zal JD iDEAL Gateway ook geen CSS laden.

 

Aanpassingen

Hierbij de complete lijst van aanpassingen

 • Mollie API bijgewerkt naar versie 2.8.3
 • JD iDEAL CSS wordt niet geladen als dit uitstaat in RSForms!Pro formulier
 • KBC toegevoegd aan Sisow
 • CBC toegevoegd aan Sisow
 • iDEAL QR toegevoegd aan Sisow
 • Bankoverschrijving van Sisow in combinatie met RSForms!Pro
 • Bitcoin verwijdert bij Mollie
 • Annuleringen bij Sisow werden niet altijd goed afgehandeld
 • Status update script verwerkt nu alleen betalingen tot een half uur geleden
 • Wachttijd toegevoegd aan Sisow
 • Tonen van betaalopties toegevoegd aan Sisow

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.

JD iDEAL Gateway 4.14.2 beschikbaar

In deze versie hebben we alleen een paar verbeteringen aangebracht. Belangrijk genoeg om er wel even een artikel aan te wijden.

 

Rabobank Onlinekassa

Uit testen is gebleken dat de terugkoppeling vanuit de Rabobank Onlinekassa niet helemaal verliep zoals gewenst. Dit is op de schop gegaan en verbeterd. Ook als een klant niet terugkomt maar er komt wel een bericht vanuit de Rabobank zal de status worden bijgewerkt.

 

RSForm!Pro

Er waren een paar kleine problemen die wel irritant waren, negatieve bedragen toonden geen omschrijving, er kwam een foutmelding als er komma's worden gebruikt in bedragen die afgerekend moesten worden. Beide problemen zijn nu verolpen.

 

Aanpassingen

Hierbij de complete lijst van aanpassingen

 • Afhandeling antwoord Rabobank Onlinekassa
 • Toon Status ophalen icoon niet als er geen payment ID is
 • Toon negatieve bedragen in RSForms!Pro
 • Totaal bedrag is incorrect wanneer een komma wordt gebruikt
 • Gebruik juiste transactie ID bij melding vanuit Rabobank Onlinekassaetaallink URL nu omgezet door router bestand

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.

JD iDEAL Gateway 4.14.0 beschikbaar

Het jaar is al lekker onderweg en zo is ook JD iDEAL. De tweede maand met de tweede release van het jaar alweer. Het is dan ook wel nodig want er verandert veel in de buitenwereld. Hieronder een overzicht van de noemenswaardige aanpassingen in deze versie.

 

Mollie

De betaalprovider Mollie is een zeer populaire betaalprovider en JD iDEAL ondersteunt deze dan ook uitgebreid. Om transacties nog makkelijker terug te vinden in Mollie is de transactie ID nu een link naar de detailgegevens bij Mollie. Natuurlijk moet er wel ingelogd worden zodra je op de link klikt maar daarna zie je alle transactie gegevens.

 

Terugkoppelingsproblemen deel 2

In de vorige versie is er al even gesproken over terugkoppelingsproblemen bij Mollie waarbij de klant eerder terug komt dan de betaalprovider. Hiervoor is in de vorige versie een controle ingebouwd of het antwoord al is ontvangen. Er is aan de kant van Mollie ook wat aangepast zodat dit eigenlijk niet meer voor zou moeten komen. Desondanks houden we de controle erin en hebben we deze nog verder verbetert. Het zou nu echt wel verleden tijd moeten zijn.

RSEvents!Pro

Er zijn de laatste tijd wat vragen omtrent RSEvents!Pro binnen gekomen. Hiervoor zijn er wat aanpassingen gedaan, zoals bijvoorbeeld dat er geen bericht wordt getoond als de gebruiker gaat betalen maar pas nadat er betaald is. Verder is het probleem verholpen dat als de Gast checkout aanstaat het evenement niet meer gevonden kon worden.

 

RSForm!Pro

Verder in de RSJoomla familie, is er natuurlijk weer wat te melden omtrent RSForm!Pro. Ten eerste de grote verrassing, de betaalkolom is verdwenen bij de inzendingen. Het is dus niet meer mogelijk om de betaalstatus te zien. Dit is gebeurt in versie 2.1.0 waarbij men het een en ander heeft opgeschoond. Niet getreurt, JD iDEAL heeft dit afgevangen en toont de betaalkolom nu bij de inzendingen. Zo is weer te zien of een inzenden betaalt is of niet.

Er was nog een probleem met de opmaak van de velden, deze hadden dubbele IDs, dit mag niet in HTML opmaak. Dit probleem is ook verholpen en kan het formulier weer goed gestyled worden.

Als laatste is er nog iets moois bijgekomen, namelijk de mogelijkheid om een bevestigings e-mail vanuit RSForms!Pro te sturen met JD iDEAL. Hierdoor is het mogelijk om ook de betaalgegevens mee te nemen in de e-mail.

 JD iDEAL bevestigings e-mail in RSForms!Pro

 In deze e-mail kunnen alle velden die in het formulier zitten worden opgenomen en ook de extra placeholders zoals getoond.

Als laatste hebben we nog een bericht toegevoegd om aan te geven dat de pagina wordt geladen zodra er een formulier wordt ingestuurd. Hiermee weten bezoekers dat het systeem bezig is, dit is wel nuttig op de wat trage verbindingen.

 

Foutmelding Yootheme sites

Er zijn wat meldingen binnen gekomen over een foutmelding die te zien is vanuit de jdidealpaymentlink.php bestand. Dit was naar ons idee opgelost in de vorige versie maar het bleek wat hardnekkiger maar nu is het dan ook echt opgelost.

 

Meertalige websites

Met enige regelmaat zien we nog wel meertalige sites voorbij komen en hier blijkt het niet helemaal goed te zitten met het doorsturen van klanten naar de juiste pagina. De kern van het probleem ligt erin dat het niet mogelijk was om de juiste taal te bepalen voor de doorstuur URL. Dit is nu opgelost door ook de taal van de klant op te slaan en deze te gebruiken om de doorstuur URL op te bouwen. Nu gaan klanten wel naar de juiste pagina.

 

Aanpassingen

Voor de rest zijn het aanpassingen om de stabiliteit verder te verbeteren. Hierbij dan het totaaloverzicht van aanpassingen in versie 4.14.0

 • Geen bericht tonen als gebruiker gaat betalen in RSEvents!Pro
 • Evenement kan niet gevonden worden bij gast checkout in RSEvents!Pro
 • Geen unknown status gebruiken bij bankoverschrijvingen
 • Check of er transactielogs zijn
 • Verwijderd dubbel ID op enkel product veld in RSForm!Pro
 • Ontbrekende router file in installatie script
 • Rabobank Onlinekassa API bijgewerkt naar versie 1.7.0
 • Betaalstatus kolom in RSForms!Pro inzendingen
 • Betere controle of betaalstatus bekend is
 • E-mail voor admin status wordt niet verzonden
 • Bevestigings e-mail vanuit RSForms!Pro verzenden
 • Doorsturen naar status pagina in een meertalige site
 • Filter opties op de Berichten pagina
 • Betaallink knop in front-end editing
 • Mollie transactie IDs openen in Mollie portaal
 • Betaallink URL nu omgezet door router bestand
 • Melding van stristr() expects parameter 1 to be string, array given door payment link plugin
 • Bericht dat de pagina wordt geladen na insturen formulier in RSForms!Pro

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.