Nieuws

JD iDEAL Gateway 4.5.0 beschikbaar

Het is nog niet zo lang geleden dat JD iDEAL Gateway 4.4.0 uitkwam en er is nu alweer een nieuwe versie. Er zijn toch wat wijzigingen doorgevoerd die niet op zich wilde laten wachten.

Betaallink

Al een hele tijd ondersteund JD iDEAL Gateway de mogelijkheid om te betalen via een link. Dit was tot nu toe een beetje een verborgen mogelijkheid en om deze optie meer aandacht te geven zijn er 2 uitbreidingen aan JD iDEAL Gateway toegevoegd.

Deze uitbreidingen zijn een knop in de WYSIWYG editor en een systeem plugin. De knop maakt het makkelijk om een betaallink te maken via een formulier en het dan in een tekst bij te voegen. Het is dus niet meer nodig om dit helemaal met de hand op te bouwen.

Betaallink knop

Dit formulier maakt dan de link automatisch aan en zal er uitzien als: {jdidealpaymentlink title="Inschrijven" amount="21,50" email="contact@jdideal.nl" remark="Bijdrage in de kosten" silent="0"}

De systeem plugin zal van deze tag dan een link maken naar het betaalformulier van JD iDEAL Gateway.

RSEvents!Pro

Vanaf versie 4.5.0 is het mogelijk om per evenement een eigen JD iDEAL profiel te kiezen. Hiermee wordt het dan mogelijk om verschillende evenementen voor verschillende betaalproviders te gebruiken. Zo wordt het ook mogelijk om specifieke omschrijvingen mee te sturen met een betaling.

RSEvents!Pro profiel

Aanpassing update JD iDEAL Gateway

Helaas is het niet mogelijk om JD iDEAL Gateway te updaten naar versie 4.5.0 met de update knop in Joomla. De reden is omdat JD iDEAL Gateway nu van het type pakket is en niet van component, hierdoor herkent Joomla de update niet. De enige mogelijkheid is om de nieuwe versie met de hand te downloaden vanaf de website en via Extensiebeheer te installeren. Dit geldt overigens alleen voor de update naar 4.5.0, alle vervolg versies zullen van het type pakket zijn en dan zal Joomla de update wel weer herkennen.

Aanpassingen

Hierbij dan het totaaloverzicht van aanpassingen in versie 4.5.0

  • Toegevoegd profiel kiezen per evenement bij RSEvents! Pro
  • Toegevoegd Opslaan als kopie knop bij profiel bewerken
  • Toegevoegd Opslaan als kopie knop bij bericht bewerken
  • Verwijderen van /cli in de URL van administrator e-mails
  • De check voor het notify.php script aangepast zodat het alleen controleert als er een profiel bestaat
  • Keuze voor munteenheid bij Rabobank Omnikassa
  • Plugin om automatisch betaallinks te maken
  • Editor knop om betaallinks in te voeren

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.