Nieuws

JD iDEAL Gateway 4.6.0 beschikbaar

Ondanks de vakantie tijd gaan de updates gewoon door. Ditmaal een stabiliteitsupdate om JD iDEAL nog robuuster te maken dan het al is.

Geen geldige data ontvangen

Dit is een melding die veel voorbij komt in de support vragen. Hiervoor is in JD iDEAL 4.4.0 al een wijziging voor doorgevoerd waardoor het al minder voorkomt maar toch gebeurt het nog wel regelmatig door bijvoorbeeld server instellingen. Om te helpen bij het onderzoek naar waar de foutmelding vandaan komt zijn in deze versie van JD iDEAL de foutmeldingen aangepast zodat ze specifieker zijn. Het is dan makkelijker te bepalen waar een melding vandaan komt.

Naast de aanpassing van de foutmeldingen zal JD iDEAL ook een logbestand wegschrijven naar het bestand com_jdidealgateway.errors.php in de Joomla log map. Hierin staat dan relevante informatie over het ontvangen verzoek wat is mislukt. Dit zal wederom helpen om te bepalen waar er iets misgaat.

 

PHP 7.1

In PHP 7.1 zijn een aantal wijzigingen die leiden tot een waarschuwing op het scherm bij berekeningen waarvan de waardes niet correct zijn terwijl in oude PHP versies dit werd genegeerd. JD iDEAL is bijgewerkt om hier netjes mee om te gaan en werkt zodoende ook prima samen met PHP 7.1.

 

Statusupdate script

JD iDEAL wordt geleverd met een statusupdate script wat de status van betalingen kan controleren via een cronjob. Dit is handig wanneer een terugkoppeling vanuit de betaalprovider tijdelijk niet kan plaats vinden. Dit script kan dan alsnog de status controleren en de bestelling aanpassen. Hier zijn ook wat verbeteringen aangebracht zodat het script nu stabieler draait. De tijdstempel van wanneer het voor het laatst had gedraait werd niet goed uitgelezen dus werden alle orders nogmaals gecontroleerd. Nu worden alleen de nieuwe orders gecontroleerd indien nodig.

 

RSForm! Pro

Het begint bijna standaard te worden dat elke versie een aanpassing heeft voor RSForm! Pro, zo ook deze versi, bescheiden aanpassingen deze keer. JD iDEAL werkt nu ook met formulieren waar meertalige condities in verwerkt zijn. Dit is voornamelijk van toepassing bij het Meerdere producten veld waar de namen van producten ingebruikt worden.

De andere aanpassing is als een bezoeker het formulier instuurde maar er zat een fout in de validatie van het formulieren waren de ingevulde velden van JD iDEAL weer leeg. Die blijven nu ook gevuld met de keuze van de bezoeker.

 

Aanpassingen

Hierbij dan het totaaloverzicht van aanpassingen in versie 4.6.0

  • Laatste datum dat status update script heeft gelopen
  • Verwerkte betalingen werden niet gecontroleerd door status update script
  • Mollie API bijgewerkt naar versie 1.9.1
  • Foutmeldingen bij ongeldige data verbeterd
  • RSForm! Pro condities werkend maken in een meertalig formulier
  • RSForm! Pro geselecteerde opties verdwenen als formulier validatie mislukte
  • PHP 7.1 compabiliteit
  • ABN Amro nieuw certificaat voor iDEAL Advanced
  • Verbeterde foutrapportage door indien nodig extra informatie weg te schrijven naar logs/com_jdidealgateway.errors.php
  • Referentie van EMS werd niet altijd uitgelezen

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.