JD iDEAL Gateway heet nu RO Payments en is verhuisd. Wij zijn nu te vinden op https://rolandd.com

Nieuws

JD iDEAL Gateway 4.9.0 beschikbaar

Het is weer tijd voor een update van JD iDEAL Gateway want er is weer een mooie feature bijgekomen en een vooruitblik richting Joomla 4.

 

Mollie

De betaalprovider Mollie blijft mateloos populair. Dit zal te danken zijn aan hun stabiele platform en concurrerende prijzen die aangeboden worden. In deze versie zijn de betaalmethodes voor Mollie bijgewerkt naar de huidige lijst die men aanbiedt. De betaalmethode ING Home'Pay is toegevoegd. Tevens is de lijst met cadeaukaarten bijgewerkt en hier zijn de Nationale Bioscoopbon en de Kunst en Cultuur Cadeaukaart aan toegevoegd.

 

Joomla Updates

Het is een tijdje problematisch geweest om JD iDEAL of de plugins te updaten omdat het download ID niet goed werd meegegeven. Dat is nu aangepast en maakt ook JD iDEAL gebruik van een update plugin om het download ID door te geven aan Joomla. Hiermee zou het probleem van updates ook opgelost moeten zijn.

 

Orderstatussen

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. De eerste stap is gezet om zelf de orderstatussen te kunnen inregelen. Op dit moment werkt het alleen nog voor VirtueMart omdat het daar mogelijk is zelf letters toe te kennen aan een orderstatus. Hier een afbeelding van hoe dat eruit ziet.

JD iDEAL Orderstatus

 Voor alle mogelijke statussen kan er een eigen letter gekoppeld worden. Normaliter zal hier weinig aan veranderen omdat de meeste orderstatussen overeenkomen. Het is dus mogelijk om een eigen letter aan een orderstatus te koppelen.

Zoals gezegd werkt dit alleen nog maar met VirtueMart omdat die de mogelijkheid hebben om eigen orderstatussen aan te maken. Om ook andere extensies te ondersteunen, daar zal in een latere versie naar gekeken worden. Meer over hoe deze optie werkt valt te lezen in de JD iDEAL Gateway Handleiding.

 

JD iDEAL Gateway 5 en Joomla 4

Het Joomla project is al enige tijd bezig met voorbereidingen treffen om een overstap te kunnen maken van Joomla 3 naar Joomla 4. De eerste wijzigingen hiervoor zijn al uitgebracht in de Joomla 3.8.0 versie. Later dit jaar zal ook versie 3.9.0 nog meer aanpassingen bevatten om een zo makkelijk mogelijke transitie naar Joomla 4 mogelijk te maken. JD iDEAL Gateway is met versie 4.0 definitief overgestapt op Joomla 3, met versie 5.0 zal er definitief overgestapt gaan worden naar de Joomla 4.

Dit betekent dat JD iDEAL Gateway 5 als het uitkomt alleen nog maar op Joomla 3.8 en hoger zal draaien. Het is dus niet specifiek Joomla 4 maar we gaan ons alvast voorbereiden. De beste manier om dat te doen is om met de wijzigingen die in Joomla 3.8 zijn gemaakt mee te gaan. Er is nog geen tijdspad bekend voor JD iDEAL Gateway 5 maar het is wel belangrijk om alvast te zorgen dat Joomla is bijgewerkt voor als de tijd daar is.

 

Aanpassingen

Voor de rest zijn het aanpassingen om de stabiliteit verder te verbeteren. Hierbij dan het totaaloverzicht van aanpassingen in versie 4.8.0

 • Betaalmethode wordt niet doorgestuurd als het op direct doorsturen staat
 • PayPal toegevoegd aan ING Kassacompleet
 • Update van HikaShop plugin geeft fatale fout tijdens Joomla update
 • Fatal error bij gebruik Joomla 3.8.5 of hoger in notify script
 • Meerdere producten dropdown geeft geen totaal aan in RSForm! Pro
 • Download ID wordt nu via een Joomla plugin afgehandeld
 • Statusupdate script gebruikt niet de juiste payment provider als er meerdere in gebruik zijn
 • Mollie betaalmethodes bijgewerkt
 • Mollie API bijgewerkt naar versie 1.9.6
 • Order statusses kunnen nu zelf worden ingesteld
 • Controle of order wel bijgewerkt mag worden in VirtueMart

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.