JD iDEAL Gateway heet nu RO Payments en is verhuisd. Wij zijn nu te vinden op https://rolandd.com

Nieuws

JD iDEAL Gateway 4.14.0 beschikbaar

Het jaar is al lekker onderweg en zo is ook JD iDEAL. De tweede maand met de tweede release van het jaar alweer. Het is dan ook wel nodig want er verandert veel in de buitenwereld. Hieronder een overzicht van de noemenswaardige aanpassingen in deze versie.

 

Mollie

De betaalprovider Mollie is een zeer populaire betaalprovider en JD iDEAL ondersteunt deze dan ook uitgebreid. Om transacties nog makkelijker terug te vinden in Mollie is de transactie ID nu een link naar de detailgegevens bij Mollie. Natuurlijk moet er wel ingelogd worden zodra je op de link klikt maar daarna zie je alle transactie gegevens.

 

Terugkoppelingsproblemen deel 2

In de vorige versie is er al even gesproken over terugkoppelingsproblemen bij Mollie waarbij de klant eerder terug komt dan de betaalprovider. Hiervoor is in de vorige versie een controle ingebouwd of het antwoord al is ontvangen. Er is aan de kant van Mollie ook wat aangepast zodat dit eigenlijk niet meer voor zou moeten komen. Desondanks houden we de controle erin en hebben we deze nog verder verbetert. Het zou nu echt wel verleden tijd moeten zijn.

RSEvents!Pro

Er zijn de laatste tijd wat vragen omtrent RSEvents!Pro binnen gekomen. Hiervoor zijn er wat aanpassingen gedaan, zoals bijvoorbeeld dat er geen bericht wordt getoond als de gebruiker gaat betalen maar pas nadat er betaald is. Verder is het probleem verholpen dat als de Gast checkout aanstaat het evenement niet meer gevonden kon worden.

 

RSForm!Pro

Verder in de RSJoomla familie, is er natuurlijk weer wat te melden omtrent RSForm!Pro. Ten eerste de grote verrassing, de betaalkolom is verdwenen bij de inzendingen. Het is dus niet meer mogelijk om de betaalstatus te zien. Dit is gebeurt in versie 2.1.0 waarbij men het een en ander heeft opgeschoond. Niet getreurt, JD iDEAL heeft dit afgevangen en toont de betaalkolom nu bij de inzendingen. Zo is weer te zien of een inzenden betaalt is of niet.

Er was nog een probleem met de opmaak van de velden, deze hadden dubbele IDs, dit mag niet in HTML opmaak. Dit probleem is ook verholpen en kan het formulier weer goed gestyled worden.

Als laatste is er nog iets moois bijgekomen, namelijk de mogelijkheid om een bevestigings e-mail vanuit RSForms!Pro te sturen met JD iDEAL. Hierdoor is het mogelijk om ook de betaalgegevens mee te nemen in de e-mail.

 JD iDEAL bevestigings e-mail in RSForms!Pro

 In deze e-mail kunnen alle velden die in het formulier zitten worden opgenomen en ook de extra placeholders zoals getoond.

Als laatste hebben we nog een bericht toegevoegd om aan te geven dat de pagina wordt geladen zodra er een formulier wordt ingestuurd. Hiermee weten bezoekers dat het systeem bezig is, dit is wel nuttig op de wat trage verbindingen.

 

Foutmelding Yootheme sites

Er zijn wat meldingen binnen gekomen over een foutmelding die te zien is vanuit de jdidealpaymentlink.php bestand. Dit was naar ons idee opgelost in de vorige versie maar het bleek wat hardnekkiger maar nu is het dan ook echt opgelost.

 

Meertalige websites

Met enige regelmaat zien we nog wel meertalige sites voorbij komen en hier blijkt het niet helemaal goed te zitten met het doorsturen van klanten naar de juiste pagina. De kern van het probleem ligt erin dat het niet mogelijk was om de juiste taal te bepalen voor de doorstuur URL. Dit is nu opgelost door ook de taal van de klant op te slaan en deze te gebruiken om de doorstuur URL op te bouwen. Nu gaan klanten wel naar de juiste pagina.

 

Aanpassingen

Voor de rest zijn het aanpassingen om de stabiliteit verder te verbeteren. Hierbij dan het totaaloverzicht van aanpassingen in versie 4.14.0

 • Geen bericht tonen als gebruiker gaat betalen in RSEvents!Pro
 • Evenement kan niet gevonden worden bij gast checkout in RSEvents!Pro
 • Geen unknown status gebruiken bij bankoverschrijvingen
 • Check of er transactielogs zijn
 • Verwijderd dubbel ID op enkel product veld in RSForm!Pro
 • Ontbrekende router file in installatie script
 • Rabobank Onlinekassa API bijgewerkt naar versie 1.7.0
 • Betaalstatus kolom in RSForms!Pro inzendingen
 • Betere controle of betaalstatus bekend is
 • E-mail voor admin status wordt niet verzonden
 • Bevestigings e-mail vanuit RSForms!Pro verzenden
 • Doorsturen naar status pagina in een meertalige site
 • Filter opties op de Berichten pagina
 • Betaallink knop in front-end editing
 • Mollie transactie IDs openen in Mollie portaal
 • Betaallink URL nu omgezet door router bestand
 • Melding van stristr() expects parameter 1 to be string, array given door payment link plugin
 • Bericht dat de pagina wordt geladen na insturen formulier in RSForms!Pro

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.