JD iDEAL Gateway heet nu RO Payments en is verhuisd. Wij zijn nu te vinden op https://rolandd.com

Nieuws

iDEAL SEPA

 

Vanaf 1 Oktober 2012 is het zover, SEPA iDEAL is dan beschikbaar. In een eerder verschenen artikel was al aangekondigd dat iDEAL overgaat op gebruik van het IBAN nummer.

Wat is SEPA?

SEPA staat voor Single Euro Payments Area en is een overeenkomst tussen de 27 EU-lidstaten en IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland waardoor er binnen dit gebied op een eenvoudige en eenzelfde manier geld overgemaakt kan worden tussen de aangesloten landen.

Wat betekent dit voor iDEAL?

Er wordt met een nieuw systeem gewerkt door de banken om de betalingen te verrichten en hierdoor moeten alle financiële producten aangepast worden, zo ook iDEAL. Het voordeel hiervan is dat er straks ook buiten Nederland met iDEAL betaald kan gaan worden.

Wat betekent dit voor JD iDEAL Gateway?

Er zal een nieuwe versie komen van JD iDEAL Gateway waarin het nieuwe betalingssysteem wordt ondersteund. Op welke termijn dat deze versie beschikbaar is, is nog niet bekend. Volg ons op Twitter voor de laatste updates.

Wanneer moet ik overgestapt zijn?

De deadline is 1 Februari 2014, dan moet  er over gestapt zijn naar SEPA iDEAL. Wacht hier niet mee tot het laatste moment en stap over zodra mogelijk.

Heb ik wel een nieuwe versie nodig?

De nieuwe JD iDEAL Gateway versie zal niet voor iedereen nodig zijn. Het ziet er nu naar uit dat het alleen van belang is voor degene die gebruik maken van iDEAL Advanced. Mocht dit wijzigen dan zal hierover zeker bericht worden. Volg ons ook op Twitter voor het laatste nieuws.