Nieuws

JD iDEAL Gateway 4.16.0 beschikbaar

Dit is een kleine update met wat toevoegingen die we jullie niet wilde onthouden.

 

Mollie

Het was groot nieuws onlangs, Apple Pay is beschikbaar in Nederland via ING. Ook Mollie ondersteund Apple Pay en nu kan deze ook via JD iDEAL Gateway gebruikt worden. Ook de Poolse betaalmethode Przelewy24, heel populair in Polen, is beschikbaar via Mollie en wordt nu ondersteund.

 

RSForms!Pro

Er is een betere check toegevoegd om te controleren of er JD iDEAL Gateway velden in een formulier aanwezig zijn. Dit is gedaan om een betere samenwerking te hebben met het Payment Package Pro plugin van RSJoomla.

Het is in RSForms!Pro mogelijk om via menu items een overzicht te tonen van inzendingen, dit kan met het gewone inzendingen overzicht of via het directory overzicht. In deze overzichten was het eerst niet mogelijk om ook de betaalstatus te tonen. dit is nu wel mogelijk. Indien er in een formulier JD iDEAL velden aanwezig zijn zal het veld _STATUS met de betaalstatus worden toegevoegd aan het overzicht.

 

Aanpassingen

Hierbij de complete lijst van aanpassingen

 • Test modus in Sisow
 • Betaalstatus in inzendinglijst in RSForms!Pro in front-end
 • Betaalstatus in directory overzicht in RSForms!Pro in front-end
 • Betaalmethode Przelewy24 toegevoegd aan Mollie
 • Betaalmethode ApplePay toegevoegd aan Mollie
 • Betere check of er JD iDEAL velden in het RSForms!Pro formulier gebruikt worden

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.

JD iDEAL Gateway 4.15.0 beschikbaar

We zijn inmiddels een maand verder sinds de vorige versie en er zijn toch wel wat aanpassingen die handig zijn om te hebben, vandaar dat we nu JD iDEAL Gateway versie 4.15.0 uitbrengen.

 

Sisow

Deze versie bevat veel aanpassingen met betrekking tot Sisow. Zo zijn de betaalmethodes KBC, CBC en iDEAL QR toegevoegd. Bankoverschrijvingen vanuit RSForms!Pro in combinatie met Sisow zijn nu mogelijk. Tevens kan de geldigheid van de overschrijving opgegeven worden en of er een betaallink in de e-mail naar de klant moet zitten.

Verder is de wachttijd optie toegevoegd zodat klanten indien mogelijk direct worden doorgestuurd. Verder is het nu mogelijk om aan te geven of de bankkeuze bij iDEAL op de website worden getoond of bij Sisow.

Als laatste is er nog een aanpassing gedaan om annuleringen goed af te handelen.

 

RSForm!Pro

In een formulier is het mogelijk om aan te geven of de CSS geladen moet worden of niet. Vanaf nu volgt JD iDEAL Gateway deze instelling ook. Indien CSS niet geladen moet worden, zal JD iDEAL Gateway ook geen CSS laden.

 

Aanpassingen

Hierbij de complete lijst van aanpassingen

 • Mollie API bijgewerkt naar versie 2.8.3
 • JD iDEAL CSS wordt niet geladen als dit uitstaat in RSForms!Pro formulier
 • KBC toegevoegd aan Sisow
 • CBC toegevoegd aan Sisow
 • iDEAL QR toegevoegd aan Sisow
 • Bankoverschrijving van Sisow in combinatie met RSForms!Pro
 • Bitcoin verwijdert bij Mollie
 • Annuleringen bij Sisow werden niet altijd goed afgehandeld
 • Status update script verwerkt nu alleen betalingen tot een half uur geleden
 • Wachttijd toegevoegd aan Sisow
 • Tonen van betaalopties toegevoegd aan Sisow

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.

JD iDEAL Gateway 4.14.2 beschikbaar

In deze versie hebben we alleen een paar verbeteringen aangebracht. Belangrijk genoeg om er wel even een artikel aan te wijden.

 

Rabobank Onlinekassa

Uit testen is gebleken dat de terugkoppeling vanuit de Rabobank Onlinekassa niet helemaal verliep zoals gewenst. Dit is op de schop gegaan en verbeterd. Ook als een klant niet terugkomt maar er komt wel een bericht vanuit de Rabobank zal de status worden bijgewerkt.

 

RSForm!Pro

Er waren een paar kleine problemen die wel irritant waren, negatieve bedragen toonden geen omschrijving, er kwam een foutmelding als er komma's worden gebruikt in bedragen die afgerekend moesten worden. Beide problemen zijn nu verolpen.

 

Aanpassingen

Hierbij de complete lijst van aanpassingen

 • Afhandeling antwoord Rabobank Onlinekassa
 • Toon Status ophalen icoon niet als er geen payment ID is
 • Toon negatieve bedragen in RSForms!Pro
 • Totaal bedrag is incorrect wanneer een komma wordt gebruikt
 • Gebruik juiste transactie ID bij melding vanuit Rabobank Onlinekassaetaallink URL nu omgezet door router bestand

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.

JD iDEAL Gateway 4.14.0 beschikbaar

Het jaar is al lekker onderweg en zo is ook JD iDEAL. De tweede maand met de tweede release van het jaar alweer. Het is dan ook wel nodig want er verandert veel in de buitenwereld. Hieronder een overzicht van de noemenswaardige aanpassingen in deze versie.

 

Mollie

De betaalprovider Mollie is een zeer populaire betaalprovider en JD iDEAL ondersteunt deze dan ook uitgebreid. Om transacties nog makkelijker terug te vinden in Mollie is de transactie ID nu een link naar de detailgegevens bij Mollie. Natuurlijk moet er wel ingelogd worden zodra je op de link klikt maar daarna zie je alle transactie gegevens.

 

Terugkoppelingsproblemen deel 2

In de vorige versie is er al even gesproken over terugkoppelingsproblemen bij Mollie waarbij de klant eerder terug komt dan de betaalprovider. Hiervoor is in de vorige versie een controle ingebouwd of het antwoord al is ontvangen. Er is aan de kant van Mollie ook wat aangepast zodat dit eigenlijk niet meer voor zou moeten komen. Desondanks houden we de controle erin en hebben we deze nog verder verbetert. Het zou nu echt wel verleden tijd moeten zijn.

RSEvents!Pro

Er zijn de laatste tijd wat vragen omtrent RSEvents!Pro binnen gekomen. Hiervoor zijn er wat aanpassingen gedaan, zoals bijvoorbeeld dat er geen bericht wordt getoond als de gebruiker gaat betalen maar pas nadat er betaald is. Verder is het probleem verholpen dat als de Gast checkout aanstaat het evenement niet meer gevonden kon worden.

 

RSForm!Pro

Verder in de RSJoomla familie, is er natuurlijk weer wat te melden omtrent RSForm!Pro. Ten eerste de grote verrassing, de betaalkolom is verdwenen bij de inzendingen. Het is dus niet meer mogelijk om de betaalstatus te zien. Dit is gebeurt in versie 2.1.0 waarbij men het een en ander heeft opgeschoond. Niet getreurt, JD iDEAL heeft dit afgevangen en toont de betaalkolom nu bij de inzendingen. Zo is weer te zien of een inzenden betaalt is of niet.

Er was nog een probleem met de opmaak van de velden, deze hadden dubbele IDs, dit mag niet in HTML opmaak. Dit probleem is ook verholpen en kan het formulier weer goed gestyled worden.

Als laatste is er nog iets moois bijgekomen, namelijk de mogelijkheid om een bevestigings e-mail vanuit RSForms!Pro te sturen met JD iDEAL. Hierdoor is het mogelijk om ook de betaalgegevens mee te nemen in de e-mail.

 JD iDEAL bevestigings e-mail in RSForms!Pro

 In deze e-mail kunnen alle velden die in het formulier zitten worden opgenomen en ook de extra placeholders zoals getoond.

Als laatste hebben we nog een bericht toegevoegd om aan te geven dat de pagina wordt geladen zodra er een formulier wordt ingestuurd. Hiermee weten bezoekers dat het systeem bezig is, dit is wel nuttig op de wat trage verbindingen.

 

Foutmelding Yootheme sites

Er zijn wat meldingen binnen gekomen over een foutmelding die te zien is vanuit de jdidealpaymentlink.php bestand. Dit was naar ons idee opgelost in de vorige versie maar het bleek wat hardnekkiger maar nu is het dan ook echt opgelost.

 

Meertalige websites

Met enige regelmaat zien we nog wel meertalige sites voorbij komen en hier blijkt het niet helemaal goed te zitten met het doorsturen van klanten naar de juiste pagina. De kern van het probleem ligt erin dat het niet mogelijk was om de juiste taal te bepalen voor de doorstuur URL. Dit is nu opgelost door ook de taal van de klant op te slaan en deze te gebruiken om de doorstuur URL op te bouwen. Nu gaan klanten wel naar de juiste pagina.

 

Aanpassingen

Voor de rest zijn het aanpassingen om de stabiliteit verder te verbeteren. Hierbij dan het totaaloverzicht van aanpassingen in versie 4.14.0

 • Geen bericht tonen als gebruiker gaat betalen in RSEvents!Pro
 • Evenement kan niet gevonden worden bij gast checkout in RSEvents!Pro
 • Geen unknown status gebruiken bij bankoverschrijvingen
 • Check of er transactielogs zijn
 • Verwijderd dubbel ID op enkel product veld in RSForm!Pro
 • Ontbrekende router file in installatie script
 • Rabobank Onlinekassa API bijgewerkt naar versie 1.7.0
 • Betaalstatus kolom in RSForms!Pro inzendingen
 • Betere controle of betaalstatus bekend is
 • E-mail voor admin status wordt niet verzonden
 • Bevestigings e-mail vanuit RSForms!Pro verzenden
 • Doorsturen naar status pagina in een meertalige site
 • Filter opties op de Berichten pagina
 • Betaallink knop in front-end editing
 • Mollie transactie IDs openen in Mollie portaal
 • Betaallink URL nu omgezet door router bestand
 • Melding van stristr() expects parameter 1 to be string, array given door payment link plugin
 • Bericht dat de pagina wordt geladen na insturen formulier in RSForms!Pro

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.

JD iDEAL Gateway 4.13.0 beschikbaar

We beginnen het nieuwe jaar met een nieuwe JD iDEAL Gateway. Er is namelijk de laatste tijd nogal wat aan de hand geweest met zowel Rabobank Onlinekassa als Mollie. Deze zaken zijn nu verholpen en/of afgevangen in JD iDEAL Gateway 4.13.0.

 

Betalingsproblemen

In de koppeling met Rabobank Onlinekassa zat een fout waardoor de bank ten onrechte terug meldde dat er een probleem zou zijn met de sleutel. Dit kwam doordat het niet goed de bedragen deed verwerken. Hiervoor heeft de Rabobank een nieuwe versie van hun software uitgebracht en hiermee is dit probleem nu verholpen.

 

Terugkoppelingsproblemen

Dan is er nog het probleem met de terugkoppeling bij Mollie. Het gebeurt wel eens dat de klant eerder terug komt op de website dan de melding van Mollie. Wat er dan gebeurde is dat een bestelling op geannuleerd werd gezet terwijl dit niet het geval was. Dit is nu aangepast, de bestelling wordt niet meer aangepast en blijft op de huidige status staan. In het Transactieoverzicht in JD iDEAL wordt de status als Onbekend/Unknown weergegeven.

Om niet meteen over te gaan op een onbekende status zal JD iDEAL de klant 3 seconden laten wachten indien de status onbekend is en het dan nogmaals controleren of er inmiddels wel een status bekend is. Zo niet, dan loopt het proces door en wordt de onbekend status afhandeling in gang gezet.

In het geval dat de status onbekend is zal er nog wel een bericht aan de klant getoond moeten worden. Hiervoor heeft JD iDEAL nu een eigen status pagina. Er zijn wel een paar handelingen vereist om deze te gebruiken, zie hiervoor de installatiehandleiding pagina 65. Er zal namelijk een bericht aangemaakt moeten worden, dit is het bericht wat aan de klant wordt getoond en een menu item.

Hiermee wordt niet voorkomen dat klanten eerder terugkomen op de website maar ze worden wel netjes afgehandeld.

HikaShop

Bij HikaShop is het mogelijk om als Gast af te rekenen, dit is een mooie optie maar heeft ook als gevolg dat het voor JD iDEAL niet bekend is wie er afrekent en kan zodoende niet zien waar er naar door gestuurd moet worden. Dit is nu aangepast en worden gasten ook goed doorgestuurd.

 

RSForm! Pro

Indien in RSForm! Pro gebruik wordt gemaakt van het Payment Package is het nu mogelijk om meerdere betaalmethodes van JD iDEAL toe te voegen. Dit wordt gedaan door het veld (betaling) JD iDEAL Gateway toe te voegen en als naam de naam van de betaalmethode op te geven. Het label kan vrij ingevuld worden. De naam van de betaalmethode zal dan doorgestuurd worden naar de betaalprovider. Zo kunnen klanten direct doorgestuurd worden naar de keuze van een specifiek betaalmiddel. Dit moet wel een optie zijn die ondersteund wordt door de gekozen betaalprovider.

 

In de e-mail bevestiging werden de opties getoond als één lange regel, dit is nu aangepast om de regeleindes om te zetten naar HTML regeleindes zodat in de e-mail alles netjes onder elkaar komt.

 

Aanpassingen

Voor de rest zijn het aanpassingen om de stabiliteit verder te verbeteren. Hierbij dan het totaaloverzicht van aanpassingen in versie 4.13.0

 • Foutmelding vanwege ontbrekende parameter in onContentPrepare
 • Nieuwe status voor onbekende eindstatus
 • Rabobank Onlinekassa API bijgewerkt naar versie 1.6.0
 • Foutmelding op Yootheme paginas
 • JD iDEAL plugin stopt verwerking betalingen andere plugins in RSForm! Pro
 • Laat klant 3 seconden wachten indien er nog geen terugkoppeling is van betaalprovider
 • Tags kunnen zowel met hoofd- als kleine letters worden gebruikt
 • Regeleindes toegevoegd in waardes bij RSForm! Pro
 • Doorsturen bepaalde bedragen geeft foutmelding bij Rabobank Onlinekassa
 • Betaalstatus mislukt aangepast voor Mollie
 • Meer logging voor VirtueMart betalingen
 • Meer opties voor RSForm! Pro Payment Package
 • Logging van IP adressen verwijdert
 • Doorsturen Gast checkout in HikaShop

 

Deze versie is voor iedereen te downloaden met een actief abonnement vanuit de Download omgeving. Indien je geen actief abonnement hebt dan kan dat hier besteld worden.