Betaalstatus controle

JD iDEAL Gateway wordt geleverd met een script dat het mogelijk maakt om automatisch de status van betalingen te controleren. Het gebeurt wel eens dat de klant niet terug komt op de website of de communicatie met de bank niet werkt, deze betalingen blijven dan open staan. Met het update script kunnen deze betaal statussen nogmaals gecontroleerd worden van betalingen waar de status leeg is en er een transactie nummer bekend is.

Lokatie van het script

Het script staat na de installatie in de map cli en heet statusupdate.php

Starten van het script

Het script wordt gestart door het commando:

/usr/bin/php /pad/naar/joomla/cli/statusupdate.php --host=http://www.example.com/

De verschillende onderdelen van het commando:

• /usr/bin/php
    Dit is de lokatie van PHP op de server. Dit is slechts een voorbeeld, controleer bij de webhost de exacte lokatie waar het PHP bestand staat
  • /pad/naar/joomla/cli/statusupdate.php
    Dit is de lokatie waar het statusupdate script staat. Vervang /pad/naar/joomla met de exacte lokatie op de server
  • --host=http://www.example.com/
    Dit is de domein naam van de website. Vervang www.example.com met de echte domein naam

Help bij het script

De help pagina kan worden opgevraagd door te doen:

/usr/bin/php /pad/naar/joomla/cli/statusupdate.php –h

Datum filter

Standaard controleert het script de laatste keer dat het heeft gelopen en pakt dan alle transacties sinds die datum en tijd. Het is mogelijk dit aan te passen door de optie lastrun mee te geven:

/usr/bin/php /pad/naar/joomla/cli/statusupdate.php --host=http://www.example.com/ --lastrun=2014-01-01

Nu worden alle transacties sinds 1 januari 2014 gecontroleerd.

Status voor controle

Standaard controleert het script transacties die geen status hebben. Het is mogelijk om dit aan te passen door de optie status mee te geven:

/usr/bin/php /pad/naar/joomla/cli/statusupdate.php --host=http://www.example.com/ --status=expired,open

Ondersteunde betaalproviders

De volgende betaalproviders worden ondersteund:

• iDEAL Advanced
  • Buckaroo
  • Kassacompleet
  • Mollie
  • Sisow
  • TargetPay

Vereisten

Er moet cURL aanwezig zijn op de server om dit script te kunnen laten werken. De host moet cronjobs ondersteunen om dit script te kunnen laten draaien.